top of page
Fotografija.jpg

O MENI IN MOJI TERAPEVTSKI POTI

Poklic psihoterapevtke me je intuitivno nagovoril že v poznih najstniških letih iz velike želje po spoznavanju in celjenju sebe, ter boljšem razumevanju zakaj ljudje delujemo kot delujemo.

Od leta 2014 sem na poti izobraževanja za psihoterapevtko, ki pa se kljub zaključenem študiju ni in ne bo končala. Psihoterapija je namreč vseživljenski proces. Zgodbe in izkušnje drugih me vedno znova učijo, soočajo s sabo in mi pomagajo rasti, saj se resnično spreminjamo le v odnosu z drugimi.

Delam kot specializantka psihodinamske psihoterapije pod supervizijo. Diplomo sem pridobila na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani, opravila štiri letno specializacijo na Inštitutu za psihodinamsko psihoterapijo v Ljubljani in se kasneje vpisala na Fakulteto za socialno delo v Ljubljani, kjer sedaj zaključujem magistrski študij. V skopu izobraževanja in dela na sebi sem opravila 130 ur individualne psihoterapije in 500 ur skupinske psihoterapije pri vodji psihodinamskega inštituta in učnemu psihoterapevtu Lanu Pečjaku, učnima psihoterapevtkama Renati Fabec in Metki Furlani ter psihoterapevtki Maji Bertok. Supervizorka pri mojem delu je Irena Papež.

V dragocenem procesu lastne psihoterapije sem se naučila bolje razumeti ter slišati sebe in druge. Pridobila sem orodja s katerimi uspešneje navigiram skozi lastne procese in skozi le-te vodim tudi ostale. Prakso in prostovoljna dela sem več kot 500 ur opravljala z otroci na raznih letovanjih in taborih, na različnih področjih v sklopu Centra za socialno delo, v varni hiši in društvih iz področja duševnega zdravja.


Dober psihoterapevt se nikdar ne preneha učiti, zato se tudi sama udeležujem dodatnih izobraževanj, delavnic in terapevtskih skupin s katerimi vseskozi rastem, tako na osebnem kot strokovnem področju. Sem članica Evropskega združenja psihoanalitičnih pristopov - EZPPS in zavezana Etičnemu kodeksu Evropske Zveze za Psihoterapijo.

Nihče se ne more spustiti v svoj pekel sam.
Nihče ne more priti na svetlo sam.
Nihče se ne nauči govoriti sam.

Alenka Rebula

CF984BC5-04DA-47C3-BD47-179EDF1CF573.jpeg

POMAGAM LAHKO PRI

 • Psihosomatskih motnjah (raznih neprijetnih telesnih senzacijah in bolečinah, težavah s telesno težo, nespečnostjo, izgorelostjo, v primerih, ko so zdravniški izvidi vredu, telo pa še zmeraj ni)

 • Anksioznosti (paničnih napadih in raznih fobijah)

 • Depresiji (občutkih otopelosti, brezvoljnosti, pri samomorilnih misli, izgubi motivacije in smisla, občutkih notranje praznine)

 • Težavah v medosebnih in partnerskih odnosih (občutki osamljenosti, neslišanosti, pri nezmožnosti funkcionalnega navezovanja in ohranjanja odnosa, pogostimi prepiri, težavah v spolnosti, občutki, da nam je nekdo premalo ali preveč)

 • Težavah v službi in pri karieri

 • Podpori in razbremenitvi po travmatičnih dogodkih (posttravmatski stresni motnji, nesreči, zlorabi, bolezni, nasilju)

 • Ob velikih pomembnih življenskih prelomnicah (simptom praznega gnezda ali odhod otroka, pri ločitvi, izgubi službe, upokojitvi, selitvi, sprejemanju pomembne odločitve)

 • Žalovanju in izgubi

 • Osamljenosti

 • Iskanju lastne identitete, nizki samopodobi in grajenju boljšega odnosa do sebe

 • Raznih oblikah zasvojenosti (alkoholizem, videoigre, nakupovanja,…)

 • Raziskovanju raznih osebnih življenskih vprašanj

 • Občutku, da “to ni to”, da nekaj manjka

bottom of page